Avoinna: Ma-To 10-18 / Pe 9.30-14

040-772 1400

Blogi:

KIARA`SIN TARINA

helmi 1, 2023 | Blogi

Kiara'sin tarina - mistä kaikki alkoi

Tervetuloa kampaamon uuteen blogiin! Aloitamme blogin kertomalla Kiara’sin tarinan, miten minusta tuli kampaamoyrittäjä ja mitä matkan varrelle on mahtunut.

Täällä ruudun takana on Kiara´sin Niina, kampaamon omistaja ja perustaja.

Blogissa tullaan näkemään ajatusten virtaa minun näkökannoista ja kokemuksista parturi-kampaajan silmin kauneudenhoitoalalta.

Tästä alkaa kampaajan tarina – matka tähän päivään!

Olen vuonna -86 syntynyt ja heti peruskoulusta päästyäni päätin lähteä kauneudenhoitoalalle.

Peruskoulun arvosanat eivät kuitenkaan päätä huimanneet ja opintopaikka kampaamokouluun ei suoraan auennut. Ala kuitenkin jo silloin tuntui siltä, että sinne haluan päästä!

Mietimme kun koulupaikkaa en saanut, että pyrkisinkö yksityiseen kouluun. Sinne pääsisin. Ammatti kun oli kuitenkin saatava!

Muutamaa päivää ennen syyslukukauden alkua sain peruutuspaikan kunnallisesta oppilaitoksesta Pasilasta parturi-kampaajalinjalle. Soitin kouluun säännöllisesti vapautuneista opintopaikoista ja sinnikkyys varmasti palkittiin.

Kauneutta opiskelin tuolloin kokonaisuudessaan 5-vuotta 

Kampaajan opinnot suoritettuani hain samaiseen kouluun kosmetologilinjalle ja pääsin heti sisään! Sain myös toisella luokalla olleesta työharjoittelupaikasta ensimmäisen virallisen työpaikkani.

Tahti oli tiivis: opiskelin päivät, ja monet illat sekä viikonloput tein töitä kampaamossa. Aamulla Tikkurilasta junalla Pasilaan opiskelemaan, Pasilasta takaisin Tikkurilaan ja bussilla Jumboon töihin.

Kosmetologin opinnot jatkoin samalla mallilla.

Jokunen vuosi näin vierähti ja työpaikkakin vaihtui Tikkurilaan. Tässä työpaikassa tein kumpaakin ammattiani limittäin kampaajana ja kosmetologina. Valmistuin.

Pikkuhiljaa alkoi yrittäjyys kutkuttamaan ja otin yhden työharjoittelupaikkani omistajaan yhteyttä. Tiesin, että heille voisi päästä vuokratuolille yrittäjäksi. Liiketilaa oli myös juuri laajennettu – liike sijaitsi aivan työmatkani varrella ja kävelin siitä ohi lähes päivittäin.

Päivä jolloin ajattelin, että käyn kysymässä töitä oli kadun kulkijoille varmasti näky

Kävelen edes ja takas kadulla kun jännitti niin paljon. Uskaltauduin sisään ja siitä alkoi tarinani yrittäjänä 21-vuotiaana. Yrittäjyyteen sain suuren tuen isältäni ja hänen vaimolta. He ovat itse olleet pitkän linjan yrittäjiä.

Kiitos Outi, että sain viettää ensimmäiset 6-vuotta yrittäjyydestäni sinun Parturi- ampaamossa! Hän on ollut minulle mentori. Opettanut aikoinaan föönaamaan hiukset oikein ja kannustanut oppimaan alallamme lisää.

Nyt pääsemme vuoteen 2023 ja Kiara´s täyttää kokonaiset 10-vuotta!

Kiara'sin tarinaan on mahtunut kaksi liiketilaa - tässä niistä ensimmäinen.

Mitä kymmen vuosikkaaseen on kuulunut?

Oma parturi-kampaamo on ollut urallani luonnollinen jatkumo. Tämä oli päämäärä ja tavoite.

Tavoitteille on hyvä asettaa deadlineja ja minulle se oli, että kolmeen kymppiin mennessä minulla on oma parturi-kampaamo.

26- vuotiaana (vuonna 2013) ajoin Vantaalla Tikkurilassa Tikkurilantiellä autolla ja pysähdyin liikennevaloihin `Mönkkösen kulmalle`.

Mahassa muljahti ja kirosana pääsi suusta:

Keltaisen puutalon ikkunassa oli kyltti, että `liiketila vuokrattavana`. Tuli olo, että näitä liikennevaloja ei voi ohittaa.

Tästä käynnistyi matka ensimmäiseen kampaamooni.

Pankkiin yhteys, vuokrasopimuksen tekoon ja kampaamoa rakentamaan!

Tukkurin kuvasto käteen ja miettimään mitä tarvitsen kampaamoon, lisäksi piti miettiä lupa-asiat, hankkia rakennustarvikkeet jne. Listalla oli kaikkea kahvinkeittimestä maksuliikenteeseen asti.

Ensimmäisen kampaamoni ikkunassa oli muuten painovirhe paholainen teippauksissa: Puhelinnumero oli ikkunoissa 0401234567. Olisipa ollutkin kätevä numero saada itselleen!!

Koska liiketila ei ollut ollut kampaamona vuosikymmeniin, kaikki piti rakentaa toimintaa varten. Kiara`sia on aina tehty perheen ja ystävien voimin. Iso kiitos teille!

Toimipaikkana Tikkurila oli minulle itsestäänselvyys. Täällä olen kasvanut ja urani aloittanut.

Tuon Tikkurilantien kampaamon rakennusvaiheesta on jäänyt kaksi asiaa vahvasti mieleen
  1. Kampaamotoiminta taas jatkuu

Kauniina kesäpäivänä ohi pyöräili mies, joka pysähtyi kampaamon eteen ja asteli sisään. Hän tuli kertomaan, että oli matkalla äidilleen joka on aikoinaan pitänyt kampaamoa täällä. Ovelta vielä huikkasi, että nyt hän saa kertoa 90-vuotiaalle äidilleen, että toiminta taas jatkuu!

  1. Luvat ja tarkastukset 

Tuohon aikaan kampaamot ilmoitettiin terveystarkastajalle. Piirustukset liiketilasta ja vaadittavat asiat tulee tehdä ennen kuin toimitila on liiketoiminta kelpoinen.

Tuli päivä kun tarkastus oli sovittuna liikkeelle.

Todellisuus oli, että minä olin kampaamolla ennen tätä maalannut kattoja ja telineeltä oli tippunut maalipönttö päälleni. Musta tukka ja valkoinen maali. Onneksi oli vesiliukoista, sillä avajaisiin oli vain muutama hetki!

Vaadittavat muutokset oli kyllä tehty, mutta liiketila ammotti tyhjyyttään. Puheenlahjoja hyväksikäyttäen sain pitää avajaispäivän, eli `leimat paperiin hyväksytystä tilasta`. Lopputarkastus tehtiin kyllä, tällöin olimme jo täydessä työn touhussa kampaamolla.

Vuosia kului 6 tuossa vanhassa talossa, jossa lattiatkin viettivät. Narinaa unohtamatta.

Vanha talo oli ihastuttava! 

Sisustus oli maalaisromanttinen. Puuta, pitsiä, vaaleita sävyjä ja peltipurkkeja teksteillä.

Tuli uuden aika.

Kiara'sin tarina sai uuden luvun vuonna 2019 kun muutimme uusiin tiloihin. Tyyli muuttui skandinaavisen tyylikkääksi mutta sama lämmin ote jatkui.

2019 kevättalvella olimme uuden liiketilamme katselmus kierroksella työmaa lakit päässä turva liiveineen – nyt pääsisimme pyyhkimään `rakennuspölyt lattioilta`. 

Neljä valkoista seinää, kahdella ovella ja yhdellä suurella ikkunalla. 

Nyt tehdään skandityylinen kampaamo!

Jälleen perheeni ja ystäväni tekivät minun kanssa uuden toimipisteen! Kiitos.

Nykyisellään olemme palvelleet  4- vuotta.

Kaksi liiketilaa – toisistaan hyvin erilaiset!

Liiketoiminnassa olen nähnyt erilaisia aikakausia. Some, virtuaalinen maailma, internet.

Kyllä – tämä on ollut ja on läsnä kampaamo toiminnassa. Pitää pysyä muuttuvassa ajassa mukana ja palvella mahdollisimman laajasti asiakkaita. 

Paperiset ajanvarauskalenterit ovat muuttuneet digitaalisiksi, markkinointi ja mainonta lisääntynyt flyereista ja lehtimainoksista nykypäivän some postauksiin! 

Verkkosivut ovat pysyneet koko ajan tärkeänä osana toimintaamme.

Lehtimainontaan olen myös vahingossa antanut väärän numeron: paikallislehteen Vantaan – Sanomiin Kiara´s mainos ja numero väärin.

Puhelinnumero oli muuten mahtavalle ja mukavalle herrasmiehelle! Hän kiltisti vastasi puhelimeen ja antoi liikkeemme numeroa.

Lupasin loppuelämän parturit veloituksetta kiitokseksi.

Muistakaa aina tarkastaa x10 ennen kuin hyväksytte mitään.

Mutta mites tämä blogi?

Blogia ei ole Kiara´ssa aiemmin pidetty. 

Tämä on minusta hyvä jatkumo palveluvalikoimaamme. Näette ajatuksia ja kuulumisia julkaisuna, joka säilyy tallessa!

Haluan palvella teitä ja antaa kuulumisia myös täällä verkossa. Kampaamolla olemme kaikki nämä vuodet palvelleet eri ikäryhmiä ja se on meidän vahvuus. 

Meille olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet – olemme täällä teitä varten!

Kampaamolla kuulemme tarinoita, ajatuksia, toiveita. Normaalia ihmisten elämää!

Moni nykypäivänä kertoo vähentäneensä ruutuaikaa. Blogi on täydellinen alusta palvella kaikkia jotka käyttävät nettiä.

Kampaamolla toiminta on hyvin ihmiskeskeistä. Siellä me kohtaamme ja sieltä ne ajatukset ja tarinat tännekin tulevat!

Kiitos kun luit – kiitos teille asiakkaille! Ilman teitä ei olisi meitä.

Loppukaneettina haluan vielä kertoa, että kampaamolla on aina ollut lämminhenkinen tunnelma. Moni asiakkaamme on ottanut / meinannut ottaa sisään tullessaan naulakolla kengät pois. Oletko sinä?

Meillä on `kengät pois` tunnelma!

Ympärilläni on ollut ja on mahtavia rautaisia alansa ammattilaisia kollegoina.

Yhdessä me ja te olette luoneet tämän tunnelman!

Lämmöllä,

Niina